"The main challenge was in dividing the space into three distinct segments,
while maintaining an open, airy feeling. "

About the McLean Bathroom

The existing bathroom had not been touched since it was built in the early nineties. There was an enormous jetted tub that no longer worked, a long espresso stained vanity, with plate glass mirror, and a small corner shower, framed in bright faux-brass.

The main challenge was in dividing the space into segments, while maintaining an open, airy feeling. The client also wanted a deep soaking tub, and a large shower stall, as well as a vanity that was taller in height. The husband preferred the use of sconces with glass shades, and the use of neutral tile, in the sand – taupe family.

Taking our cues from the formal existing millwork in the structure, we fabricated four custom window panels, with antiqued glass, and encased them with columns, and millwork made of cedar and PVC, to be water resistant.

The panels divide the open space into three distinct segments: the “wet room”, which contains the free-standing cast iron tub, and shower stall, the vanity segment, with pivoting mirrors, and the water closet, with toilet and linen closet.

We used oversized tile in pale beige on the walls, and a basket weave mosaic stone tile on the floor, in tones ranging from white, to sand, to taupe. The finished result is stately and elegant, while being completely open and user friendly.

< Back to the Results